• Het bosklasjournaal van 6A

  0001.jpg

  Als naverwerking van de bosklassen maakten we een heus bosklasjournaal.  Op maandag verdeelden we ons per dag in groepjes en bespraken we wat we wilden vertellen en hoe we dat gingen doen en wie waarvoor ging zorgen.

  Op vrijdag brachten we dan het journaal voor onze klasgenoten.  

  Hier kan je de verschillende journaals bekijken.

 • Muppetshow 6A

  download (5).jpg

  Broeder Jacob, frère Jacques, brother John...

  Eén heel bekend kinderliedje dat in alle talen gekend is. Nadat we eerst luisterden naar Klara4kids waarbij broeder Jacob op jacht ging, een nachtmerrie had enz. gingen we zelf aan de slag om onze eigen versie van Broeder Jacob te maken.

  Hier kan je de resultaten bekijken en beluisteren.

 • Vegers voor vlinders

  DSC06218.JPG

  Vandaag staken we onze handen uit de mouwen op de heide.  Om plaats te maken voor heide en zo ook de vlinders, staken we het pijpenstrootje uit.  Met de wortels maakten we een veger.  Tijdens de workshop legden we ook de link met kinderarbeid in de ontwikkelingslanden. Daarnaast leerden de gidsen ons ook veel over paddenstoelen.Het was een leuke en leerrijke dag. Kijk maar.

 • Hiep hiep hoera voor Max!

  DSC05655.JPGDSC06047.JPG

  Max werd tijdens de bosklas 11 jaar. Daarom zongen we al in Massembre voor onze jarige.  In de klas deden we het nog een keertje over.  Dankjewel voor de lekkere snoepjes en wafels!