• Een drukke donderdag 31 januari...

  download.jpg

  De laatste donderdag van januari staat altijd in het teken van gedichten. Het is dan GEDICHTENDAG! Dit jaar verwelkomden enkele leden van de harmonie ons 's morgens met een leuk deuntje. Want gedichtendag van 2013 staat in het teken van MUZIEK.

  In de klas draaiden we onze tong in de knoop met tongtreiteraars, noteerden we onze mooiste woorden, schreven we een diamantgedicht en een E.D.I.T.gedicht, rapten we,...  Hier kan je enkele foto's en twee filmpjes bekijken. Morgen doen we nog even door en maken we onze eigen stripgedichten. In de drukte van het filmen is de juf vergeten om jullie een mini-muziekinstrumentje en gedichtje te geven.  Morgen ligt dat voor jullie klaar.

  Naast het werken rond gedichten, hielden tussendoor nog enkele leerlingen hun spreekbeurt over hun (droom)beroep.  De beroepen die aan bod kwamen, waren: bakker, aannemer, architect, logistiek medewerker, fotograaf, sitemanager voedingsindustrie (dankjewel voor de lekkere chocolade) en wetenschapper/uitvinder.  Hier kan je enkele foto's zien.  Morgen komen de laatste leerlingen aan de beurt.

  DSC07000.JPG

  En dat was nog niet alles want ook enkele DOE-boeken werden voorgesteld.  Rune bakte een lekkere chocoladecake en Wannes maakte deze lekkere cakejes.  Ook Ibe kwam aan het woord en liet foto's zien van zijn speciale salade-griezelmasker.

 • Beroepenspreekbeurt

  dyn004_original_515_376_pjpeg__12f0ae1dac3c26fbf8546f56eede843f.jpg

  Vandaag brachten een 12-tal leerlingen hun spreekbeurt over een (droom)beroep.  

  De beroepen die de revue passeerden waren: medewerker bij Carrefour, leerkracht in de verpleegsterschool, onthaalmoeder, bakker, chef-kok, personeelslid bij Inbev, actrice, medewerker bij een firma in pedicure en manicure artikels, technisch rechercheur, allround medewerker bij een vleesverwerkend bedrijf.

  We werden weer in de watten gelegd met een grote zak met allerlei lekkers, verse pasta en een staaltje voor de voeten of handen.  Ook bekeken we een aantal mooie powerpoints of foto's en kregen we uitleg over hoe bloed prikken en de klederdracht bij een onderzoek.  Zéér leerrijk allemaal!

  Hier zie je enkele foto's van de spreekbeurten.  Donderdag en vrijdag zijn de andere leerlingen aan de beurt.

 • Techniek in 6A

  2062301-b41c9cb06aafc64e4c5f1c9f47aa32bb.jpg

  Terwijl één groep op vrijdag bij juf Myriam een dramales krijgt, gaat de andere groep aan het werk met een techniekopdracht.

  Hier zie je één groepje ijverig aan het werk met meccano en beweging.  Sommige maakten een auto, anderen een vliegtuig...Volgende week werken we ons voertuig af zodat daarna de andere groep hiermee aan de slag kan.

 • DOE-boeken...lekker lekker lekker...

  DSC06963.JPG

  Ook deze week lieten enkele leerlingen hun DOEkunsten zien.  

  Zo mochten we proeven van de lekkere kaneelkoekjes van Keylian, aten we lekkere pannenkoeken van Lennert en vandaag had Britney deze prachtige snoepraket bij!  Het werken aan onze spreekbeurt ging eens zo goed omdat we wisten dat er wat lekkers op ons stond te wachten als we flink waren...

  Ten laatste op dinsdag 5 februari kan je nog je bewijs van je doeboekopdracht tonen/laten zien/proeven... Niet vergeten hé!

 • Hiep hiep hoera voor Nabiel!

  DSC06961.JPG

  Namiddag vlak voor de zwemles zongen we voor de jarige Nabiel, die ook twaalf kaarsjes mocht uitblazen.

  Dankjewel voor de lekkere mini-snickers, -mars...