• Programma van de laatste twee weken voor de paasvakantie

  krantenindeklas.jpgDeze laatste twee weken werken we in de klas tijdens de WO-lessen rond de actualiteit.  Dankzij 'kranten in de klas' kunnen we de oorlog in Libië, de tsunami en de kerncentrales in Japan, ... op de voet volgen.

   

    

   

  De week van 28 maart tot en met 1 april= TOETSWEEK

  Dinsdag 29 maart: Frans: Unité 13: Révision en BIB.  Je kiest een boek om een creatieve boekbespreking te maken. Boekbespreking is af op woensdag 27 april.

  Woensdag 30 maart: W.O.: Toets: zeeklasbundel

  Donderdag 31 maart: Frans: Unité 14: V1

  Vrijdag 1 april: Frans: Unité 14: V1 en G1 en G2

  Er staan ook nog toetsen van Nederlands en wiskunde op het programma. Deze worden niet aangekondigd.  Hier wordt je parate kennis getest.  Het is wel belangrijk dat je je formules van omtrek, oppervlakte en volume goed kent.

   

  hansssen.jpgWeek van 4 tot en met 8 april

  Donderdag 7 april: Boekenbeurs, individueel oudercontact en de schrijver Leander Hanssen en de illustrator Caryl Strzelecki komen in de namiddag aan de zesdeklassers uitleggen hoe hun boeken ontstaan.  Wil je meer weten over hun boeken neem dan hier een kijkje.

   Vrijdag 8 april: Jeugdboekenweekspel in de BIB.

  Vergeet niet om ALLE vragen van de webquest spEUrnEUs op te lossen!  Veel succes!

   

 • Wie wil nog een dagje naar Oostende...?

  imagesCAMHGFKB.jpgWie wil op 24 mei terug naar Oostende?  Ik alvast wel...

  Daarom daag ik jullie uit om aan de spEUrnEUswebquest deel te nemen.  Test je kennis van de EU en misschien winnen we wel een daguitstap naar Oostende.

  Met vereende krachten lukt het ons misschien wel!  Veel succes!

   

 • Technodays

  images?q=tbn:ANd9GcSPwnCtw1RODwi9Czr5YP9FCd2H2KyVV-MJ3frLi_jGPR0IbDNOVandaag bezochten we de Technodays in Don Bosco.  In kleine groepjes werkten we onder begeleiding van leerlingen van Don Bosco 4 opdrachten af.  Hier zie je ons aan het werk.  Neem ook een kijkje op de website van de Technodays daar zullen ook nog foto's verschijnen.

  Morgen vereren we de VMS met een bezoek.  Daar volgen we les in aardrijkskunde, muziek, technologisch activiteit, biologie, geschiedenis, Latijn...  Om de foto's van dit bezoek te bekijken, neem dan een kijkje op de website van de VMS.

  Zaterdag kan je in Don Bosco nogmaals alle proefjes doen en op zondag zet de VMS zijn deuren voor iedereen open.  Niet aarzelen, ga zeker eens een kijkje!

 • Jarige Sam T en de naweeën van de zeeklas

  DSC00051.JPGVandaag zongen we voor de jarige Sam, die afgelopen zondag 12 kaarsjes mocht uitblazen.  Als dessertje na het middageten trakteerde hij ons op een lekker stukje cake en een glaasje limonade.  Dankjewel!

  Deze eerste schooldag na de zeeklas besteedden we volledig aan de naverwerking van de zeeklas. Binnenkort kunnen jullie genieten van een echte zeeklaskrant.  In groepjes werd er rond een bepaalde dag gewerkt.  Hier zie je ons aan het werk.

  Morgen brengen we een bezoek aan de Technodays in Don Bosco en op woensdag gaan we naar de VMS voor een dagje op de schoolbanken van deze secundaire school.

 • Alle foto's op een rijtje

  DSC09529.JPGOm nog even na te genieten van 5 superdagen aan zee!  Hier zijn ze dan de foto's...

  Foto's van andere leerkrachten vind je terug op de zeeklasblog of op de verschillende klasblogs!

  Nogmaals een dikke duim, jullie waren geweldig!