• Groeien in liefde en tederheid

  476-36f98ff60f1622d564afa9756143b415.gif&sa=X&ei=1HBFTb2GNYGHhQfDn7nFAQ&ved=0CAQQ8wc&usg=AFQjCNFYZrRJ5m4AnAdof5Snc6k8McNd9wDe eerste weken van februari werken we aan het godsdienstthema 'Groeien in liefde en tederheid'.  

  Ook de W.O.-lessen kaderen in dat thema. We staan de tweede week even stil bij de puberteit en de veranderingen van het lichaam van jongen naar man en van meisje naar vrouw.  

  In de klas is er ook een boekenhoekje gemaakt met daarin allerlei fictie- en informatieve boeken rond vriendschap, liefde en seksualiteit. Dingen die je niet durft vragen, kan je daarin opzoeken.

   

 • Planning februari 2011

  images?q=tbn:ANd9GcSdRH_4FhTr25pvONMImptoofRjhNzWSYTiIpnZbvpzMosVBUB1Maandag 31 januari: 19.30: ouderavond door het CLB in verband met studiekeuze in de eetzaal (hoge bouw)

  Dinsdag 1 februari: zwemmen

  Woensdag 2 februari: Pedagogische studiedag: VRIJAF

  Donderdag 3 februari: Spreekbeurt i.v.m. een beroep

  Vrijdag 4 februari: Werken aan je groepswerk i.v.m. de verschillende godsdiensten tijdens de godsdienstles van meester Johan.

  Maandag 7 februari: 't Is klasse met de politie: DRUGS

  Vrijdag 11 februari: Rekendag met de oudste kleuters of de leerlingen van het 1ste leerjaar

  Maandag 14 februari: Lokale verlofdag: VRIJAF: Vandaag zijn we ook extra lief voor elkaar! 

  Woensdag 16 februari: Dikke truiendag!  Voorstellen van je creatieve boekbespreking!

  Dinsdag 22 februari: Bibliotheek en zwemmen

  Zondag 27 februari: Eetdag georganiseerd door het oudercomité

   

 • Gedichtendag

  affiche_150.jpgVandaag op gedichtendag lazen we heel wat gedichten, braken we onze tong over tongtreiteraars, schreven we een gedicht en 'schreeuwden' we een gedicht.  Hier hoor en zie je ons bezig!

  Op deze link zie je andere scholen die een 'video'gedicht hebben gemaakt.

 • Donderdag 27 januari GEDICHTENDAG

  72_Affiche_Gedichtendag2011.jpgDonderdag 27 januari is het weer gedichtendag/nacht.  Die dag staan gedichten extra in de kijker!

  Ook in onze klas besteden we die dag aandacht aan gedichten in alle vormen en maten...  Heb je zelf een leuk gedichtje rond Nacht, slapen, dromen, nachtmerries, maan, sterren...breng dat gedicht dan zeker mee naar school!

   

 • Spreekbeurt over een beroep

  50_plus-7227-4112-3105091845-beroepen.jpgVolgende week werken we in de klas verder aan een korte spreekbeurt over een beroep.  De bedoeling is dat je thuis, in de bibliotheek, op het internet op zoek gaat naar informatie over het beroep dat jij gekozen hebt. 

  In de klas krijg je een schema waarin je de verzamelde informatie gaat verwerken. Dat is dan je hulp voor je spreekbeurt.