• Jarige Ruben en capriolen met hand- en vingerpoppen

  DSC05506-800Voor de foto's van de startviering van de vasten klik hier.  Om het schitterend liedje Hallelujah te horen, klik hier.

  Op donderdag was Ruben jarig en zongen we 'Lang zal hij leven' en aten we een lekkere wafel.  De juf is weer wat meer waard dankzij de mooie ketting.  Dankjewel!

  Op vrijdag werden we uitgedaagd om met hand- en vingerpoppen een creatieve voorstelling te geven.  Hier zie je ons aan het werk. Volgende keer gaan we dit in het Frans doen!

 • Jarige Lore en spelen met handpoppen

  DSC05478-800Afgelopen zaterdag was Lore jarig. Daarom zongen we vandaag uit volle borst voor haar.  Dankjewel voor de lekkere snoepzak en de heerlijke fles wijn!

  Daarna keken, luisterden en speelden we samen met Samuel Crombé met de handpoppen!  En dit deden we niet in het Nederlands, nee hoor, dit deden we en français!  Hier kan je de foto's en filmpjes van onze capriolen bekijken!

  DSC05497-800

   

 • Tweede deel van het tweede trimester

  Volgende activiteiten staan er de komende weken op het programma:

  * maandag 22 februari: Spelen met handpoppen samen met Samuel Crombé en 's namiddags verder uitwerken en voorbereiden van de openingsviering van de vasten

  * dinsdag 23 februari: Onze klas verzorgt de openingsvieringen van de vasten.  In de namiddag zwemmen.  We starten met de afname van het zwemdiploma niveau 4 dat bestaat uit: a) een eendenduik en een reddersprong uitvoeren, b) een lengte rugzwemmen, c) door verschillende tunnels zwemmen, d) duiken, e) 25 meter in een tweede stijl, f) 25 meter met kleren zwemmen g) 1 minuut watertrappelen en h) 200 meter schoolslag zwemmenzwemmen31

   

   

   

   

  * maandag 1 maart: 10.20 BIB: Jeugdboekenweekspel en ontlening van boeken

  * maandag 8 maart: start van de stage van juf Sarah.  In de voormiddag nemen we deel aan de Technodays in het Technisch Instituut Don Bosco.

  * dinsdag 9 maart: laatste keer zwemmen (verdere afname van het zwemdiploma)

  * woensdag 10 maart: Vandaag gaan we les volgen in de VMS

  affiche_300

 • Pizza en vakantie!

  pizza4Vandaag geen rekenles, geen taalles, maar wel kookles: PIZZA.  In groepjes van 3 of 4 wogen we de ingrediënten af, mengden we alles onder elkaar en kneedden we het deeg dat het een lieve lust was.  Daarna nog de tomatensaus en het nodige beleg erop, de oven in en dan smullen maar. Voor de foto's (sommige fotografen hadden geen vaste hand) klik hier.  Binnenkort krijgen jullie een boekje met daarin alle recepten van de gerechten die de leerlingen van onze school maakten.

  Dit weekend vieren we ook Valentijn, daarom zijn we extra-lief voor elkaar.

   

  didani%20(13)GENIET VAN EEN DEUGDDOENDE VAKANTIE!

 • Jarige Thibaud

  DSC05313-800Vrijdag zongen we uit volle borst voor Thibaud die zaterdag 6 februari jarig was.  Dankjewel voor de reuze 'lik'stok en de Merci's.