• De tijd gaat snel gebruik hem wel!

  klokken18Nog enkele weken en het schooljaar én jullie lagere schoolcarrière zit erop!  De komende weken willen we daarom gebruiken om leerstof af te werken, te herhalen en om natuurlijk om te toetsen! 

  Hier vind je ook nog een aantal belangrijke EXAMENTIPS:

  - Let op je voeding: druivensuiker, pinda’s en fruit doen niet alleen wonderen voor je concentratie, ze zijn ook nog eens erg lekker!
  - Goed slapen is ook een must. Dan kun je ontspannen en geconcentreerd aan het werk.
  - Zorg goed voor jezelf: het zou toch balen zijn als je ziek bent tijdens je examens! Maar een goede gezondheid heeft meer voordelen: als je een goede conditie hebt, is de zuurstoftoevoer naar je hersenen hoger.
  - Als je na vijf minuten hardnekkig peinzen nog steeds het antwoord niet weet, ga dan naar de volgende vraag. Dan kun je, als je alle vragen af hebt, terug gaan naar die vraag. En als je hem dan nog niet weet, heb je gewoon pech.
  - Schrijf zo veel mogelijk op. Hoe meer je opschrijft, hoe meer kans dat er iets goeds tussen staat. Maar: overdrijf niet, schrijf alleen dingen op die in verband met de vraag staan.
  - Neem de tijd. Na anderhalf uur voorovergebogen zitten, mag je je best even uitrekken. Dat is goed voor de concentratie.
  - Lees als je klaar bent alle vragen én antwoorden nog een keer na. Hoe saai het ook is, het is belangrijk: een vraag kun je makkelijk per ongeluk overslaan.

 • Au boulangerie en Disneywerkstuk

  Afgelopen dagen lieten we ons van onze creatiefste kant zien.  Zo speelden we een Franse dialoog: 'Bij de bakker'.  Ook vertelden we op een originele manier wat we van de twee dagen Disney vonden.  Hier kan je ons aan het werk zien.

 • Joepie! Geslaagd als elektrisch inspecteur!

  TOBO 051-800Vandaag deden we allerlei proefjes rond de elektrische kringloop.  Dit onderleiding van een leerkracht van het middelbaar.  Terwijl één groep de proefjes deed, werkte de andere groep aan het contract, met leerrijke en héél gemakkelijke wiskundeopdrachten!

  Hier zie je ons aan het werk!