• Gedichtendag en placemat

  Donderdag 29 januari was het gedichtendag.  Aan de ramen van de klas en op het prikbord, het bord... hingen allerlei gedichten.  Aan het begin van elk lesuur lazen we enkele gedichten. Na de speeltijd losten we in groepjes volgens het placematmodel rekenraadsels op.  Sommige raadsels waren gemakkelijk, andere vroegen heel wat denkwerk.  In de namiddag gingen we zelf aan de slag met gedichten.  We mochten zelf een gedicht maken, een gedicht illustreren, een gedicht spelen, een toneeltje maken van een gedicht... Hier zie je ons aan het werk tijdens placemat en tijdens de namiddag.  In de loop van de volgende week verschijnt er elke dag een gedicht dat we gebruikten of maakten op de blog.

 • Jarigen januari

  Placemat en gedichtendag 002-800Op donderdag 22 januari vierden we heerlijke chocoladecake en milkshake de verjaardag van Doran.

   

  Een weekje later aten we lekkere donuts ter gelegenheid van de verjaardag van Steven die op zaterdag 31 januari jarig is.  De pralines smaken Placemat en gedichtendag 005-800heerlijk bij een kopje koffie! 

   

 • Schaatsen

  Afgelopen maandag gingen voor de tweede en laatste maal schaatsen

 • Rekendag met het eerste leerjaar

  1070aNa het interview en de fotosessie van het Belang van Limburg trokken naar het eerste leerjaar waar we samen met de leerlingen van het eerste: rekenspelletjes speelden, een tangram of een vis met strijkpareltjes maakten.  Wij hebben er van genoten, hopelijk de leerlingen van het eerste ook.

  Wil je zien hoe een goede juffen en meesters we zijn?  Klik dan hier en hier.

 • DISNEYLAND WE KOMEN ERAAN!

  mickeymouse5De winnaars van de Disneylandwedstrijd van Het Belang van Limburg zijn bekend en onze klas is erbij!

  DANKJEWEL AAN IEDEREEN DIE GESPAARD HEEFT!

  Wanneer? En hoe? En ... weten we nog niet, maar dat we ons koffertje mogen pakken, weten we wel!

  Wil je al even wegdromen? Neem dan een kijkje op de website van Disneyland Parijs.