• Eline is jarig, Dylan geeft uitleg en het kerstfeestje

         kerstfeestje 005-800                              

  Op vrijdag vierden we de verjaardag van Eline die op 23 december jarig is!  Bedankt voor de heerlijke cake en de lekkere chocomelk!  De pralines zal ik tijdens de feestdag als dessertje opeten!

  Dylan kwam op donderdagmorgen een woordje uitleg geven over het wel en wee in Don Bosco Helchteren.  Hij legde enthousiast uit over de vakken, het reilen en zeilen van de school...  Bedankt Dylan!

  kerstfeestje 002-800Op vrijdag vierden we de hele dag feest! We aten van al het lekkers (chips, nootjes, taart, cake, pralines, kaas, bouletjes, worteltjes, kerstomaatjes, Turkse pizza, Italiaanse pizza en nog veel meer...) en dronken van alle heerlijke meegebrachte dranken ( fanta, cola, chocomelk, kinderchampagne,...).  Ook speelden we gezelschapsspellen, konden we naar de film gaan kijken en startten we de laddercompetitie 'vier op een rij' op!

 • Eline is jarig!

  spreekbeurt vervolg 022-800

  Hoera, hoera, hoera...Eline was jarig vandaag!  Bedankt voor de heerlijke wafels en de lekkere 'lik'stok!  De fles wijn kraak ik deze feestdagen op jouw gezondheid!

  Ook kregen we vandaag 'hoog' bezoek van enkele oud-leerlingen die uitleg kwamen geven over de overgang tussen de lagere school en het middelbaar.  Bedankt Wieto, Michiel, Pieter en Ian voor jullie tips, wijze raad...

  spreekbeurt vervolg 025-800

  spreekbeurt vervolg 026-800Hier vind je nog een aantal extra foto's van de spreekbeurt.

 • Nog een weekje

  De toetsen zitten erop!  Er rest ons alleen nog maar het eerste trimester af te ronden met het knutselen en typen van de nieuwjaarsbrieven, het sfeerlichtje, een kerstbloemstukje... Verder werken we een aantal lessen af zodat we januari met een propere lei kunnen beginnen.

  Even alles op een rijtje: 

  maandag 15 december: Nieuwjaarsbrieven en sfeerlichtje

  dinsdag 16 december: Frans: Toetsje: Unité 12: V2 en G2 en G3 en kerstbloemstukje knutselen. In de namiddag gaan we naar de theatervoorstelling 'Bananen drijven niet' door theater Fabuleus

  woensdag 17 december: een gewone dag

  donderdag 18 december: Deze week zijn wij de opruimers van dienst. Daarom beginnen we de dag met het opruimen van de speelplaats/loods/fietsenstalling... Daarna komen misschien een aantal leerlingen van vorig jaar een woordje uitleg geven over de overgang tussen de lagere school en het secundair. 's Avonds is er het individuele oudercontact waar ik jullie rapport én vooral jullie inzet en gedrag bespreek met jullie ouders.  De geknutselde kerstbloemstukjes stellen we tentoon en mogen door de ouders meegenomen worden.

  vrijdag 19 december: Kerstfeestje:  Vergeet je gezelschapsspel niet! 

  Van zaterdag 20 december tot en met zondag 4 januari: VAKANTIE!!!!