• 2 x HOERA !!!

  Want vandaag vieren zowel Selina als juf Miet hun verjaardag. Gisteren zongen we reeds luid voor Selina haar 12de verjaardag. Juf Miet is vandaag aan de beurt!

  Een dikke proficiat van de hele klas!

  Afbeelding 002

 • Aan alle mooie liedjes komt een einde

   

  Disneyland was superformiweldigeindefantakolosachtig leuk!

  DSC08167

  Juffen, meesters en leerlingen hebben genoten van 2 heerlijke dagen in dit magische land!  Geen enkele uitdaging was te groot.  Van space mountain, naar big tunder mountain, van It's a small world naar het Manor house, van de Tower of terror naar de rock and rollcoaster...we bezochten het allemaal. We aten ons buikje vol met frieten, hamburgers, pasta of pizza, croissants en een heerlijk buffet.  Slapen deden we in het bungalowpark van Davy Crockett.  Kortom het waren 2 heerlijke en onvergetelijke dagen waarvan we nog lang zullen nagenieten

  Bedankt Het Belang van Limburg en alle spaarders van de punten!

   

 • Het Disneyland-weerbericht

  Het wordt best spannend nu Eurodisney vlak voor de deur staat. Uiteraard hopen we ook dat het mooie weer, waarvan we de afgelopen dagen konden genieten in Zonhoven ook te beurt valt voor onze kinderen die naar Parijs trekken. Donderdag is er alvast goed nieuws. Na een nevelige start, kan de zon flink tevoorschijn komen en bij maxima rond 18 graden is het aangenaam warm. Na de middag komen er stilaan wel meer wolken opzetten en tegen de avond volgen er enkele buien. Deze kunnen hier en daar zelfs vergezeld worden van een donderslag. Laten we hopen dat tegen de buien arriveren, de kinderen al lang moe zijn en binnen een rustig plaatsje opzoeken.
   
  Vrijdagochtend zal de regen Parijs al lang verlaten hebben en kan er met droog weer reeds van in de vroege ochtend vollop van de talrijke atracties genoten worden. Misschien mag nog even een truitje aangedaan worden, want met 8 graden als minima is het niet zo heel warm zo vroeg op de dag. Later kan het kwik wel klimmen naar 18 en misschien wel 19 graden. De zon maakt echter in de namiddag plaats voor bewolkt weer. Het blijft wel overwegend droog, zodat het opnieuw een schitterende dag kan worden. Misschien is het zelfs wel beter dat de zon achter de wolken verdwijnt, dan kan de huid ook niet zo vlug verbranden, want de UV index is deze periode van het jaar toch al erg hoog.
   
   
  Wanneer de kinderen in het weekend weer thuis zijn, hoeven ze zich niet al te fel aan te passen aan het weer. De maxima liggen rond 21 graden. De zon is wel niet altijd van de partij, maar de regenkansen zijn wel erg laag. Alvorens er maandag opnieuw de dagelijkse schooltaak roept kunnen ze nog van een "rustig" en erg zacht weekendje genieten.
   
   
  met vriendelijke groeten,
   
  De weerman
  Michel Nulens
   
   

 • Hoera voor Cédriec!

  Cédriec werd de voorbije zondag 13 jaar! We zongen voor hem het verjaardagslied en speelden enkele leuke tongtwisters. Een dikke proficiat van ons allemaal!

  IMGP0408

 • Een tip om de juiste kleren in je koffer te stoppen...

  Vol spanning kijken we uit naar wat de weergoden in petto hebben voor de uitstap naar Eurodisney. Ski's, winterlaarzen en handschoenen kunnen we alvast achterwege laten. Zachte luchtstromingen zorgen voor lentetemperaturen. Of het geheel droog gaat blijven is vooralsnog niet erg zeker. Storingen zijn immers niet zo heel ver af en voorlopig geven de verschillende weermodellen toch wel kans op een bui. Dat hoeft zeker niet negatief geïnterpreteerd te worden, want buien hebben altijd een plaatselijk karakter en met een beetje geluk valt zo'n bui net niet boven Eurodisney.
  Donderdag 24 april begint de vroege ochtend met veel bewolking en periodiek regen. Een storing verlaat dan in de loop van de ochtend de regio, waarbij de bewolking breekt en de zon stilaan tevoorschijn kan komen. Er zijn echter ook nog een aantal stapelwolken, die zeer plaatselijk kunnen uitgroeien tot een bui. Tussendoor zijn er echter lange droge periode met opklaringen. Het kwik doet het alvast niet zo slecht bij maximale waarden van 17 of 18 graden. Er staat hierbij een matige wind uit het zuidwesten.
  Vrijdag 25 april kunnen de vroege vogels genieten van een prachtige zonsopgang. Er zijn niet teveel wolken en de zon is al vlug van de partij. Het is wel fris in de ochtend bij minima van 5 of  6 graden. De zon doet het kwik echter al vlug stijgen, waarbij de maxima in de namiddag uitkomen op gemiddeld 17 graden. In de loop van de dag komen er meer stapelwolken opzetten, waar de zon geregeld achter schuil gaat. Een enkele wolk kan het buienstadia bereiken, maar de nadruk ligt toch wel op een overwegend droog weerbeeld. De wind waait zwak tot matig uit het zuid-zuidwesten.
  Met dank aan de weerman Michel Nulens.